Преди седмица отивам на обект и се запознавам с двама колеги които са и багетисти. Аз винaги търся самородното злато с Г - образни багети, в които съм монтирал по 0,5 грама от жълтият метал. Изпробваме ги над 4 г самородка и единия багетист не го засича след доста опити ( а с неговите багети го лови). Останах озадачен и реших да разгадая загадката. Между другото на обекти ходя с колегата Траян от Връждебна и при него ми е цялата техника, за да пестиме време при тръгване. И така отварям едната багета и вадя епоксидната смола с чепчето и златото е на бюрото ми. Отварям втората багета и .....о .........чудо!!! Златото се изпарило.Обаждам се на Траян и директно го обвинявам в КРАЖБА. Първата реакция беше дали не съм ги давал на някого, но само двамата работехме с багетите. Между другото му дадох тръбички есента и той ми се похвали,че зимата си е направил като моите багети. Поисках да отвориме пред мене неговите багети и да премериме златото на електронно кантарче, но той отказа. Само аз знам колко е откраднатото злато, като извадя от 1 грам това, което е в багетата при мене. Точно не може да се раздели - има разлика от 1 - 2 десети от грама. Та поуката каква е: когато си избирате партньор внимавайте да не завистник. Дайте му да подържи малко самородки и го наблюдавайте от страна дали не му светват очите от алчност. Видите ли това - по далече.Znahara